Guide: Sådan kommer du i gang med hjemmetræning

Der er god grund til at gå i gang med at træne derhjemme, hvis du gerne vil komme i god form. Mange lever et liv med fuld fart på, og derfor kan det være svært at finde tid til at komme ned i det lokale motionscenter. Der er dog mange muligheder for at træne derhjemme, og det kan desuden være et godt supplement til de dage, hvor du ikke kommer ned i fitnesscenteret, såfremt du er medlem af sådan et.

Herudover er det ligeledes smart at bygge dit eget homegym, hvis du har været vant til at gå i fitnesscenter, men ikke kan komme derned, da de lukker fra tid til anden grundet corona. Grundlagene kan være mange, men ikke desto mindre er det vigtigt, at du holder din form ved lige, uanset om du har adgang til et motionscenter eller ej. Herunder følger en række gode råd til, hvilke træningsmaskiner du kan investere i, hvis du vil bygge dit helt eget homegym. Du kan finde fitnessudstyr og -maskiner på Fitbase.dk.

Motionscykel

En motionscykel er et fremragende valg, hvis du ønsker at påbegynde hjemmetræning. Det er hverken en dyr træningsmaskine eller en, som fylder meget, hvorfor det er oplagt at anvende én, når du skal træne derhjemme. Der findes mange forskellige modeller, og dit valg bør afhænge af flere forskellige faktorer. Det har eksempelvis en afgørende indflydelse på dit valg, hvor meget plads du har.

Hvis pladsen er sparsom, kan du vælge en foldbar motionscykel, som du nemt kan pakke væk, hvis du ikke længere ønsker at bruge den – eller hvis den bare står og fylder, når den ikke er i brug. De koster ikke så meget, og der er mange forskellige modeller, som du kan investere i. Vælg én, som du synes er pæn, og som samtidig matcher dit niveau.

Løbebånd

De fleste hare gavn af cardio- og løbetræning, og her er et løbebånd en fordelagtig mulighed. Du får meget ud af at træne på et løbebånd, og du bør vælge et, hvor du kan justere både tempo og stigning, hvis du vil have det maksimale ud af din løbetræning. Det giver meget, og samtidig skal du ikke ofre oceaner af tid på denne træningsform, hvorfor den er oplagt til hjemmetræning.