Din guide til bedre håndhygiejne

Under Coronakrisen har der været et sjældent set fokus på håndhygiejne. Håndspritten er i dag stort set blevet allemandseje, og det er der da også gode grunde til. Selv uden truslen fra en pandemi er der nemlig stort set kun fordele ved at være ekstra opmærksom på sin håndhygiejne i hverdagen. Hvis du sørger for at vaske hænder og bruge håndsprit, mindsker du sandsynligheden for at blive syg, og så bliver det meget nemmere at nyde din fritid og alle dine hobbyer. I denne guide kan du læse mere om god håndhygiejne.

Håndsprit

Du har sikkert allerede en god flaske håndsprit stående derhjemme, og det er et rigtig godt skridt i retning mod bedre håndhygiejne. Men det er også vigtigt at huske på, at det ikke er ligegyldigt, hvilken slags du bruger. For at håndsprit virker mod virus, skal der nemlig være en alkoholprocent på 70-85 ifølge Statens Seruminstitut. Det skal du altså være opmærksom på, når du køber din håndsprit gel. Samtidig er det en god idé også at købe noget håndcreme, så dine hænder ikke bliver for tørre. Forkæl gerne dig selv og køb en med en duft, du rigtig godt kan lide.

Håndvask

Det er imidlertid vigtigt at slå fast, at håndsprit aldrig fuldstændig kan erstatte håndvask – det skal nærmere ses som et supplement. Derfor er det stadig meget vigtigt at være opmærksom på at få vasket dine hænder ordentligt efter toiletbesøg osv. En effektiv håndvask kræver selvfølgelig både vand o sæbe, og så skal du gerne bruge minimum 15 sekunder på det. Det er altså ikke nok bare hurtigt at stikke hænderne ind under vandhanen. Hvis du har små børn, er det også vigtigt, at du i en tidlig alder lærer dem, hvor vigtigt det er at vakse hænder. Så bliver det nemlig meget mere naturligt for dem som ældre.