Disse 3 ting kan du afprøve i jagten på bedre søvn

bedre søvn med kugledyne

Vidste du godt, at du ender med at sove cirka en tredjedel af dit liv væk? Derfor er søvn også afgørende for, at du har det godt og kan have en velfungerende hverdag. Hvis du ikke får søvn nok, kan det lede til stress og sygdomme, fordi kroppen ikke får restitueret ordentligt.

Har du problemer med at sove, så får du her 3 gode råd til en bedre søvn.

1. Hold den sidste time inden sengetid hellig

I vores hektiske hverdag tager vi alt for sjældent en pause fra ræset. Selv inden sengetid ligger de fleste og scroller på deres smartphones og tablets og får nye indtryk på indtryk.

Det er ikke særlig hensigtsmæssigt at ligge med skærmen helt op til sengetid. Lyset fra skærmen stimulerer din krop til at tro, at det endnu ikke er sengetid. Derfor kan du føle dig endnu mere frisk, end da du lagde dig ind i sengen, hvis du ligger med telefonen inden sovetid.

Det bedste, du kan gøre for din søvn, er at tage en time fri før sengetid. Her skal du slappe af, meditere, undgå skærmen og komme helt ned i gear, så du får en naturlig god start på søvnen.

2. Prøv en effektiv kugledyne

Har du uro i kroppen om natten? Og vågner du ofte? Det kan være meget forstyrrende og trættende, hvis du ikke får en god sammenhængende søvn.

Man kan have uro i kroppen af mange årsager såsom stress, ADHD, autisme og andre både fysiske og psykiske sygdomme. Fælles er, at det er meget frustrerende, og den manglende søvn kan intensivere oplevelsen af uro.

For at få ro på kroppen har det vist sig, at en tungere dyne kan lægge en dæmper på uroen. En kugledyne er en særlig dyne, hvor der i stedet for fjer og dun er små kugler i fyldet.

Kuglerne giver dynen en vægt, der får kroppen til at slappe helt af. Du vil derfor få en dybere og mere rolig søvn, hvis du skifter den almindelige dyne ud med en kugledyne.

3. Faste sengetider er bedst for krop og sjæl

Menneskekroppen er skabt til at følge solens rytme, så vi står op med lyset og går i seng, når solen siger godnat. I vores liv i dag er det dog intet problem at få lys uanset tidspunktet på dagen. Din krop har dog ikke nået at følge med udviklingen, og derfor bliver din søvn bedre, hvis du kan følge faste sengetider.

Faste sengetider hører ikke kun barndommen til, for det giver din krop mulighed for at følge en fast rytme – noget den holder særligt af. Kan du derfor stå op og gå i seng på faste tidspunkter, kan du få en forbedret søvn.