A-kasser: Her er alt, du skal vide, inden du vælger a-kasse

En a-kasse fungerer som et økonomisk sikkerhedsnet og kan hjælpe dig, i tilfælde af at du pludselig mister dit arbejde. Det kan om end være svært at navigere rundt i markedet af a-kasser, fordi der er rigtig mange at vælge imellem. I denne guide får du et par gode råd, der kan hjælpe dig med at finde en a-kasse, der passer til dig.

Kan a-kasse med fagforening betale sig?

Ja, det kan det faktisk godt. Rigtig mange udbydere tilbyder fagforening og a-kasse i én og samme løsning – og det er meget fordelagtigt for dig. Der er nemlig ofte mange penge at spare ved at melde sig ind i a-kasse og fagforening hos samme udbyder. Det forudsætter naturligvis, at du rent faktisk finder det nødvendigt at melde dig ind i en fagforening også, for ellers kan det ikke betale sig.

Hvordan finder man den bedste a-kasse?

Det er helt naturligt, at du vil melde dig ind i den bedste a-kasse på markedet. Men hvordan finder man lige den? Du skal kigge på adskillige faktorer, hvis du vil finde den bedste fagforening på markedet.

Her er et par af de ting, du skal kigge på, når du vælger a kasse:

  • Serviceniveau.

  • Forbrugeranmeldelser og kundetilfredshed.

  • Pris.

Studerende kan også have gavn af en a-kasse

Har du planer om at starte på en videregående uddannelse, eller er du allerede påbegyndt en? Så gør du også klogt i at melde dig ind i en a-kasse – og det kan du faktisk gøre helt gratis. Dermed kan du optjene anciennitet kvit og frit, imens du studerer. I tilfælde at du ikke finder et job med det samme efter endt studie, så har du ret til at få dagpenge, og du skal dermed ikke blive mere frustreret end højst nødvendigt over din økonomi.