Tag på aktiv cykelferie med familien

Mangler I en aktiv ferieform, der vil give alle i familien én på opleveren? Så er en cykelferie et rigtig godt bud. Det kræver bare, at I har cykler og udstyr i orden, samt at I lægger en god plan for turen.

 

Der kan være mange gode grunde til at planlægge en aktiv ferie for familien. Motion er sundt og godt, og sommerferien kan med fordel bruges til at komme i form. På den måde vender børnene stærke og rødkindede tilbage til skolen, og forældrene er klar til en ny sæson på arbejdspladsen.

Dét skal du bruge til cykelferien

Det rette cykeludstyr er naturligvis helt uundværligt, inden I triller afsted. Hos CykelKram finder I det meste lige fra elcykler og ladcykler til lygter og låse. Både elcykel og ladcykel kan bestemt være værd at overveje til cykelferien. 

 

En elcykel gør det mindre hårdt at tilbagelægge distancerne, og en ladcykel kan være perfekt til at opbevare både børn og bagage. Her er en elektrisk ladcykel også helt ideel, fordi det så ikke bliver for hårdt at cykle med opbevaring.

 

Har du ikke en ladcykel, kan det være, at du skal investere i en kurv til cyklen. På den måde får du en smule ekstra plads til tasker, poser og indkøb, I gør på vejen. Og det kan være guld værd, for I skal jo ikke cykle tomhændede afsted.

Planlægningen skal passe til alle

Når det kommer til cykelferier, er det vigtigt at tage hensyn til, hvem der skal cykle. Børnenes små ben skal kunne holde til de forskellige distancer. Det er derfor godt at have mange stop undervejs, og ikke at planlægge det helt store antal kilometer per dag – med mindre du selvfølgelig cykler børnene i en ladcykel.

 

I skal også tænke over, hvor lang ferien skal være, og hvor I skal overnatte undervejs. Mens nogle synes, det er sjovt at sove i shelter og lave bål, vil andre gerne slutte dagen med lidt komfort. Det behøver selvfølgelig ikke at være dyrt, men kan klares med et vandrehjem eller lignende.

 

Det er altså værd at overveje de forskellige familiemedlemmers behov og temperament, når cykelferien skal planlægges. På den måde går det hele op i en højere enhed, så alle får en god ferie, som de sent – hvis nogensinde – vil glemme. Og så er der masser af røverhistorier at fortælle, når man kommer tilbage til skolen, eller for den sags skyld arbejdet.