Sådan kommer du i gang med at sejle sammen med familien

Det er altid godt at have nogle måder at give sig selv og sine nærmeste en god pause fra hverdagen. Nogle mennesker vælger at købe et sommerhus at tage ud til, imens andre er fan af at tage på ferie til udlandet. At have en båd kan også være en fantastisk måde at give sig selv muligheden for at tage ud og lavet noget hyggeligt i weekenderne eller i ferier.

Køb en god motor og trailer til din båd

Ønsker du for eksempel at købe en jolle, så kan du vælge at købe en motor til båden. Har man en båd med en motor, er det selvfølgelig en rigtig god ide at have en måde at sikre motoren mod tyveri. Køb derfor en lås til din båd og dens motor, og opbevar for eksempel motoren et sted derhjemme når det er vinter. Køb en god brenderup bådtrailer til en overkommelig pris, så du kan fragte din båd fra hjemmet og ud til havnen. I kan for eksempel fiske sammen, eller blot nyde det gode vejr ude på vandet.

Find plads til jeres båd

Det er ingen hemmelighed at der vil forekomme nogle udgifter i forbindelse med at eje en båd. Har man en stor båd som er svær at fragte fra A til B, så kan man vælge at finde en plads til båden hos en lokal lystbådehavn. En plads til en båd på omkring 30 fod vil typisk koste 6000 kroner årligt, men hvis du har en lille båd som du kan putte en påhængsmotor til, så vil det måske være muligt at opbevare båden i hjemmets garage eller skur.

Overvej også kajak eller kano

Er du ikke til store både, eller både som du skal bruge en motor til, så kan du overveje kajak, kano eller en jolle som du kan ro i. Hvis du vil ud og ro på egen hånd, så skal du tage et IPP-bevis og en svømmevesteprøve hos din lokale roklub, og det kan ofte gøres til en ganske overkommelig pris. At ro kan være en fantastisk måde at se naturen på, og har du været ude på vandet før, så ved du, at det kan give en unik oplevelse at se verden fra vandet. Brug noget tid dette efterår, og kig på forskellige slags både som du vil kunne få glæde af sammen med din familie.