Ved du, hvad der sker til november?

Er du klar til kommunalvalget?

Til november er dette års kommunalvalg – kommunalvalget 2021. Vi skal have (gen)valgt en borgmester i alle landes 98 kommuner. Traditionen tro betyder valg også valgkampagne. Og man kan næsten ikke sige valgkampagne uden at tænke på valgplakater. Valgplakaterne er plastret til alle lygtepæle i hele byen i hele det danske, ganske land. I flere uger går den danske befolkning og grubler over, hvem de skal sætte deres kryds ved denne gang.

Det er naturligvis forskelligt og ikke mindst individuelt hvor meget den enkelte dansker engagerer sig i dansk kommunalpolitik. Dog er der nogen, der engagerer sig i sådan en grad, at de vælger aktivt at tage del i politik. Det betyder derfor også, at de går ind i et parti og aktivt tager del i det.

Uanset om du selv er politisk aktiv eller om du “blot” er vælger, er det vigtigt at sætte sig ind i situationen og dermed blive klar til november. Klar til kommunalvalget i 2021.

Hvordan engagerer vi flere unge mennesker gennem valgkampagner?

Et faktum er, at valgdeltagelsen blandt de unge mennesker er lav. For lav. Vi har desværre ikke formået at engagere den yngre del af den myndige befolkning gennem valgkampagner i sådan en grad, at de går til stemmeurnerne på valgdatoen. Med andre ord finder de kommunalpolitik usexet.

Dette bør vi afgjort gøre noget aktivt ved. De unge mennesker er Danmarks fremtid, og vi bør gøre alt, hvad der står i vores magt for at inddrage og involverer dem – således de føler, at deres stemme både er ønsket, værdsat og vigtig. Derfor kan man også kun spørge de lokale politikere i det danske land, om de er klar til kommunalvalget? Og dermed også klar til at lave en valgkampagne der engagerer og taler til den yngre del af befolkningen.

Jeg har derfor ikke det entydige svar på, hvordan man engagerer og indkluderer de unge mennesker, men at skabe valgkampagner der taler til de unge og påpeger, at de er Danmarks fremtid og at vi aktivt ønsker deres bidrag og deres engagement.

Sommetider kan kommunalvalget og politik generelt blive ganske voksen-agtigt og kedeligt. Derfor er det også vigtigt at politikerne bliver opmærksomme på, hvad det er, de unge mennesker ønsker. Hvilke behov har de? Hvilke ønsker har de? Hvilke krav stiller de?

Eksempelvis er der mange unge, der har ønsker og krav, som de ønsker bliver ført ud i livet – de føler sig blot ikke hørt!