Oplev noget af Danmarks smukkeste natur ved Mariager Fjord

Couple mountain biking through a forest

Naturen ved Mariager Fjord er noget af det smukkeste, du finder i Danmark. Desuden kan du i denne omegn finde naturen i mange af dens vidunderlige afskygninger. Udover selve fjorden udgør skovklædte bakker, strandenge samt masser af små vandløb de perfekte omgivelser til naturtosser. Sådanne smukke naturområder kræver ofte beslutninger om, hvordan og hvorledes man må færdes i den samt planer for menneskets indgriben i forhold til naturens fremtid. Er du interesseret i, at følge med i potentielle beslutninger foretaget i forbindelse med naturen ved Mariager Fjord, så kan du eventuelt se nyheder her. Her kan du desuden følge med i, om der skulle dukke naturarrangementer op.

Kombination af sport, natur og kultur

Stier til både vandring, cykling og sejlads i form af kajak og roning gør det muligt for den sportsglade naturtosse at udfolde begge interesser på en og samme tid. Mange af stierne kan ses på Google Earth, og appen ”Stiguide Himmerland” viser alle cykel- og vandreruter i Himmerland, så du både kan planlægge en passende rute samt finde vej, når du begår dig i felten. Appen har også andre funktioner udover at fungere som et kort over de mange stier. Den kan nemlig også vise forskellige lokaliteter med kulturhistorie og indeholder ovenikøbet diverse lege for børn. Appen findes både til IOS og Android.

Fiskeri i Fjorden

En anden godte, som Mariager Fjord byder på, er det opportune fiskemiljø, der får fiskere til at strømme til Fjorden. Som sagt kræver smuk natur beslutninger om beskyttelse, så du bør derfor tjekke om, hvorvidt et givent fiskested er fredet, før du begynder at kaste snøren i vandet. Da der er så mange meget gode fiskepladser er det også muligt at finde en plads, der ikke er totalt overbefolket selv i højsæsonen. Udover Fjorden er der nemlig også mulighed for fiskeri i flere Put & Take søer.