Tag på ferie i Norditalien

Savner du sydens varme sol? Så glæder du dig garanteret til næste sommerferie. Men hvorhen skal turen gå? Et godt bud er Norditalien, hvor god mad, sol og kultur går sammen i en drømme-cocktail. Norditalien er ikke just lille og hver region har noget unikt at byde på. I denne oversigt kan du læse om tre af de mest kendte og elskede regioner, så du kan finde den helt rigtige destination til næste sommerferietur.

Veneto

Veneto-regionen ligger i det nordøstlige hjørne af Italien, hvor det ligger ud til Adriaterhavet. Dette er et perfekt sted, hvis du gerne vil opleve arkitektur og historie i absolut topklasse, men også gerne vil slappe af på en strand. Veneto har fine sandstande, men er nok mest kendt for Venedig – byen, som er bygget på pæle og småøer ude i en lav lagune. Du finder ikke mange byer, som er lige så unikke som denne by. Tag færgen ind og udforsk de smalle gyder og de mange kanaler og oplev historiens vingesus. Du kan se mere om ferie i venedig her.

Lombardiet

Lombardiet er Italien økonomiske motor og det kan ses. Her går tingene lidt hurtigere, folk har mere travlt og lidt flere penge. Det betyder, at du ikke finder mange andre steder i Italien, hvor bygningerne, kirkerne og monumenterne er mere storslåede end her. Lombardiets hjerte er storbyen Milano, den næststørste by i Italien efter Rom. Her kan du se den storslåede katedral, shoppe i vældige gallerier og se de to fodboldklubber – AC Milan og Inter – spille på det store San Siro-stadion.

Emilia-Romagna

Hvis du leder efter det bedste som det italienske køkken har at tilbyde, så skal du ikke lede længere end Emilia-Romagna. Denne region har givet navn til den berømte pasta bolognese, som har fået sit navn efter hovedbyen Bologna, hvor god mad og kultur mødes.