Sådan indretter du din vinkælder

Er drømmen at have din helt egen vinkælder engang, eller mangler du ideer til indretning af, hvor din vin ligger lige nu? At sætte et fedt design præg på sin vinkælder gør det lidt ekstra lækkert, når man har vennerne ovre til en smagning, eller hvis du blot er en markant vinelsker.

Vinhylder

Som en vinkender ved du også dine vin skal ligge rigtigt, og derfor kræver en vinkælder nogle vinhylder. Du kan shop vinhylde online, hvor der findes mange forskellige materialer, former og udtryk at vælge imellem. Nogle kan lide vinkøleskabe, hvis deres kælder ikke er kold nok, mens andre har deres hylder i væggen. Du kan få udtrækshylder eller blot hylder i et reolmøbler, eller hvad der passer bedst ind til din smag.

Indretning der passer stemningen

Smag er jo afgørende for din indretning, men det er en fed ide at passe indretningen af din vinkælder med stemningen. En nice ide, hvis du har plads, kan være en vintønde, som enten blot udstilling med nogle lys og glas ovenpå, eller den kan bruges med et par bar stole omkring, hvilket er så smart hvis du har nogle venner over til en smagning. Den kan fungere som et fedt møbel uden at gå ned på stemning. Derudover kan gamle vinflasker, gin eller andre flasker med et lys i bruges som fede lysestager, der igen føler stemningen for en vinelsker.

Vinkasser kan bruges som fede reoler i vinkælderen, men derudover også andre steder i huset som en bogreol eller som natborde. På den måde giver du kasserne nyt liv og genbruger ressourcerne.

Du kan selv være kreativ

Hvis du gemmer dine korkpropper, kan du når du har nok samle dem i en billederamme til en slags opslagstavle. På den kan du hænge billeder af vinhuse, stempler eller hvad du ellers føler passer til din vinkælder.