Kan trægulvet slibes?

afslibning af trægulve

Gulvafslibning kan være en god og billig måde at få et pænt og nydeligt trægulv. Hvad enten du er flyttet ind i en gammel bolig, eller du blot har et gulv, der i længere tid har trængt til en kærlig hånd, er det værd at overveje en gulvafslibning.

I dine overvejelser er det en god idé at samle viden og information omkring slibningen af dit trægulv. Derfor har vi her gjort det nemt og overskueligt for dig, således at du får alle de mest nødvendige informationer samlet ét sted.

Få et dybere indblik i afslibning af trægulve lige her.

Kend dit trægulv 

Det er ikke alle trægulve, der kan slibes, og derfor er det en god idé at sætte dig ind i hvilket trægulv, du har i dit hjem.

Disse trægulve kan du ikke slibe ned

Trægulve skal være lavet af reelt træ og have et tykt slidlag, før de kan slibes ned.

Du kan derfor ikke slibe laminatgulve eller billige parketgulve ned.

Parketgulve af høj kvalitet kan slibes

I modsætning til billige parketgulve kan de dyre parketgulve godt slibes, da de er lavet af træ og gennemsnitligt har et slidlag på 3,5 mm.

Hvis du vil slibe dit parketgulv, er det ideelt, hvis det sker ved mindre ridser, misfarvninger eller mærker i gulvet. Parketgulve kan nemlig ikke altid fikses ved en gulvafslibning. Ved dybe ridser i gulvet skal der mere til end en omgang gulvafslibning.

Plankegulve egner sig godt til slibning

Plankegulve består af vaskeægte træ, hvorfor de godt kan klare en slibning. Her vil du dog opnå de bedste resultater, hvis du indledningsvist afhøvler gulvet og derefter afslutter med en slibning.

Hvis dit plankegulv er blevet slebet ned flere gange før, har det med tiden fået et tyndere slidlag. Du bør derfor altid tjekke op på tykkelsen af dit plankegulv, før du finder gulvmaskinen frem.