Sådan finder du den rigtige vin til aftensmaden

Der findes et hav af forskellige vine – både rød, hvid, rosé og mousserende – og de kommer fra et væld af forskellige lande. Det kan derfor virke meget uoverskueligt, når der skal findes vin, der passer til aftensmaden. Vi har derfor her samlet nogle generelle tips, som du kan tage med i overvejelserne næste gang, du står og skal finde den helt rigtige vin til aftensmaden.

Mousserende vin

Mousserende vin kan ikke kun drikkes til nytår og på festdage. Det er en fantastisk vin, som bør nydes meget oftere – især når man er i selskab med gode venner og familie. Mousserende vin er oplagt og også meget populære som velkomst, idet den fint indleder og sætter standarden for et godt måltid, uanset om der er tale om en middag, en fest eller blot en afslappet sammenkomst. Hvis du leder efter en god velkomstvin, bør du prøve en dansk mousserende vin.

Hvidvin

Hvidvin er frisk og let i sit udtryk, og den passer derfor rigtig godt til mere sommerlige retter. Hvidvin passer f.eks. godt til fisk, lidt mere syrlige retter og til pasta med bl.a. flødesovs. Hvidvin er også det rette valg til desserter, fordi den her bidrager med at neutralisere noget af sødmen i bl.a. chokolade.

Rødvin

Rødvin er det oplagte valg, hvis du f.eks. serverer en god bøf. Molekylerne i vinen blødgør nemlig fedtet i kødet, og det frigiver smagen. Rødvin passer også godt sammen med diverse gryderetter, som har simret i lang tid – især hvis du serverer en god salat til. Derudover komplementerer rødvinen generelt retter, som har en vis dybde. Det kan f.eks. være retter med tomat, som bolognese.

Rosévin

Rosévin kan serveres til stort set alle retter, hvor man også kan servere hvidvin. En frugtig, tør og frisk rosévin er således oplagt til bl.a. fisk og skaldyr, fjerkræ, lam, salater og grøntsagsretter.

Vi håber at du nu har et bedre indblik i, hvilken vin, du skal servere til hvilke retter!