Har du ikke smagt østrigsk vin før? Så går du glip af noget

Er du vinnyder, gør du dig en stor tjeneste ved at prøve østrigske vine. Østrig har for længst slået sig fast på markedet for kvalitetsvine både for rød- og hvidvine. Østrigsk terroir resulterer i skabelsen af talrige udsøgte vine lige fra biodynamiske rieslinger til økologisk Sankt Laurent-vin med druerne dyrket i kalkstensholdig jordbund. Hvad kan du forvente af østrigske vine? Bliv klogere på dem her.

Tanninrig østrigsk vin? Dem finder du i Burgenland

Østrigsk vin finder du udvalg inden for hos https://www.vinova.dk/webshop/omrade/ostrig.html, og der er flere områder, du kan skele til ved valg af vine fra Østrig. Burgenland i det østlige Østrig er hjemsted for rødvine lavet på Blaufränkisch-druer, der er kendt for deres høje indhold af tannin og til tider krydrede smag. Gut Oggau er en fremtrædende østrigsk producent inden for vine i området.

Leder du efter fyldige vine til at bringe det bedste frem i bøffen, så tjek vine fra Burgenland.

Chardonnay-dessertvine er de gode til at producere i Steiermark

Delstaten Steiermark i landets sydøstlige del har lækre, lette hvidvine. I forhold til jordbund er der stor variation på tværs af vinmarker, hvor du ved fx Vulkanland Steiermark får jord rig på kalk, sand og ler. Dette lover vine rige på smag, hvor Chardonnay her som så mange andre steder i vinverdenen er en dominerende druesort. Søger du forfriskende østrigsk vin til desserten, så skel til Steiermark.

Biodynamiske vine fra Kamptal-området

Weingut Loimer-vine er et andet eksempel på hvidvine af høj kvalitet, der byder ind med spændstig smag, mineralsk tekstur og aroma af citrus. Producenten har vinmarker i Kamptal-området ved den østrigske flod Kamp. Biodynamisk dyrkning er de ikke uvante indenfor, hvilket er din garant for, at områdets terroir uforstyrret får lov at skinne igennem lige fra druehøst til vinbutik – prøv deres vine!