Sådan får du tid til de ting, du gerne vil

Synes du, at det kniber med tid til dig selv, så er du stensikkert ikke den eneste, der har det sådan. Mange danskere har nemlig en travl hverdag, hvor man kan være nødsaget til at nedprioritere sig selv – især hvis man har børn, som typisk kommer i første række. Har du et ønske om at kunne bruge mere tid på dig selv og det, du gerne vil, så kan du her blive klogere på, hvordan det kan lade sig gøre.

Tag et kig på dine rutiner og din kalender

Når alting kører på rutiner, kan man ofte have en tendens til blot at følge dem, som man plejer, uden at man egentligt stopper op og mærker efter. Når rutinerne kører, glemmer man at være tilstede i nuet, hvilket betyder, at man i langt de fleste tilfælde også glemmer, om man egentligt har lyst til det, man skal eller ej. Synes du, at du mangler tid til dig selv, så kan det være en god idé at tage et kig på dine rutiner og din kalender. Måske finder du unødvendige rutiner, som du ikke får noget ud af længere, men som du har bibeholdt, fordi du har glemt at være opmærksom.

10 minutter ekstra kan gøre underværker

Nogle gange kan det være svært at ændre i rutinerne eller fjerne en, og derfor kan 10 minutter ekstra om morgenen eller om aftenen gøre underværker. Står du bare 10 minutter tidligere op, har du hele huset for dig selv i den tid, hvor du kan lave det, som du gerne vil. Om det er selvforkælelse, udstrækning eller en kop kaffe i ro er op til dig. Du vil hurtigt mærke en positiv ændring i dit humør, din indstilling og din arbejdsmorale. Hvem ved – måske kan du på sigt slet ikke undvære de ekstra 10 minutter til dig selv.