Er du ikke kommet i gang med løbetræningen endnu?

Løbetræning er en rigtig god form for træning, da det også er en rigtig god måde at komme i form på. Det er en måde hvorpå, du kommer ud at bevæge dig og, hvis du løber udenfor, kan få noget dejlig friskt luft. Har du en ide om, at du godt kunne tænke dig at begynde at løbetræne, men ved du ikke hvor du skal starte og slutte, så kommer der her et par gode tips.

Sæt et mål
Det kan være en rigtig god motivationsfaktor, hvis du sætter dig et mål. Det kan være, at du vil kunne løbe 5 km uden pause eller at løbe 5 km på under en time. Det er helt op til dig, hvad dit mål er. Det skal bare motivere dig til at komme afsted.

Udstyr
Det helt rigtige udstyr er også en god motivationsfaktor. Mange er for eksempel begyndt at have smarture, som kan tracke hvor langt du løber og tiden det tager. På denne måde kan du nemt følge din fremgang. Det er selvfølgelig ikke en nødvendighed at have sådan et ur – du kan sagtens løbetræne uden.

Løbetøjet er også en god motivationsfaktor. Vælg løbetøj, som du synes er behageligt at løbe i. Det kan være løbetights, shorts, top, sweatshirt – vælg lige præcis dét, som du synes er mest behageligt.

Gode løbesko er selvfølgelig også en rigtig god ide at have, da dette kan hjælpe dig med ikke at udvikle skader. Det kan være en god ide at købe disse i en fysisk butik, så personalet kan vejlede dig til de helt rigtige løbesko for dig.

Tålmodighed
Hav tålmodighed! Rom blev ikke bygget på en dag. Det tager tid at nå sit mål, men hver gang du kommer afsted, kommer du lidt tættere på målet. Start med at løbe et par gange om ugen, som det passer ind i dit skema. Pres ikke dig selv for meget, så du undgår skader. Vær stolt, når du tager dig sammen til at tage af sted – men straf ikke dig selv, hvis du ikke gør. Det tager tid, men du skal nok nå dit mål, så længe du bliver ved med at træne op til det.