Sådan finder du det bedste løbetøj til vinteren

Det bliver mørkere udenfor, temperaturen falder, og der kommer måske endda sne fra himlen. Det er blevet vinter, men det skal ikke holde dig fra at tage ud på en forfriskende løbetur. Det bør bestemt heller ikke være noget problem, så længe du ved, hvordan du skal klæde dig på, så du er godt beskyttet mod kulden.

Brug gerne flere lag

Det vigtigste ved dit løbetøj om vinteren er, at du kan holde varmen. At fryse under løbeturen er noget af det værste, da det resulterer i en meget dårlig løbetur, men det kan også i trælse tilfælde resultere i sygdom. Og det er vi bestemt ikke interesseret i. Derfor kan det være en god idé med flere lag, når du skal ud at løbe.

Det inderste lag bør altid være tætsiddende og elastisk. Her er det en stor fordel med en form for skiundertrøje, der er designet til at holde på varmen, og som samtidig er svedtransporterende. Så er du nemlig sikker på, at huden ikke er fugtig under dit løbetøj. Det kan nemlig gøre dig endnu koldere i de lave temperaturer.

Mellemlaget bør kunne holde varmen inde. Derfor skal dette lag være tætsiddende og ret fleksibelt, så du har let ved at bevæge dig. Det kan være en fordel at have en lynlås i det mellemste lag, så du kan regulere, hvis du får det for varmt.

Det yderste lag skal beskytte mod vind og vejr. Det er meget vigtigt, at dette lag er vindtæt og vandtæt, da vi i Danmark er kendt for at have et ret vådt, blæsende og skiftende vejr. Så er du sikker på ikke at fryse.

Tilbehør til vinterløbeturen

Ud over de mange forskellige lag, der kan være gavnlig i minusgraderne, er det også vigtigt at tænke på både fødder, ører, hænder og hals. Her findes der heldigvis en masse udstyr, der kan hjælpe.

Vær sikker på, at du har en hue eller andet tøj til at varme ørene. Det er nemlig meget ubehageligt, hvis man først begynder at fryse ørerne. Derudover er det også vigtigt med halstørklæde og løbehandsker, så de udsatte områder på kroppen også er godt beskyttet. Det gælder også med gode løbesko og måske nogle vinterstrømper, så dine fødder ikke kommer til at fryse i den danske vinter. Har du styr på alle disse ting, kan du roligt bevæge dig ud i den kolde natur og snuppe en forfriskende løbetur.