Sådan vælger du de rette perler til dit næste kreaprojekt

Perler er fantastiske at have med at gøre. De kan bruges til meget forskelligt og de kan fås i mange farver, former og materialer. Kommer du først ind på en side, hvor du kan gå amok i projekter med perler, så kan det være svært at komme ud derfra igen.

Vælg et projekt

Når du skal til at finde ud af, hvad du skal bruge perler til, så kan det være en god ide at indsnævre sig på et projekt, så du heller ikke bare får fyldt skrivebordsskuffen op med perler, som du måske ikke får brugt. Så en god huskeregel er at købe de perler, du tror, du også når at få brugt.

Find ud af, om det er smykker i form af armbånd, halskæder, ringe, øreringe eller noget helt andet, du har lyst til at gå i krig med. Når først smykkeformen er valgt, så vil det være lettere at vælge den type perler, som du kommer til at blive gladest for. Du kan tage et let kig på siden med perler, og så forestille, dig, hvordan det vil se ud på det valgte smykke. Du kan også prøve at tegne det og se, om det giver dig et visuelt udtryk for, hvilke perler, du skal vælge. Der er nemlig mange forskellige og alt fra glas perler, keramikperler, søperler m.fl. giver alle et meget forskelligt udtryk.

Prøv dig frem

Er du sådan én, som har mange perler liggende, så er en god løsning også bare at du prøver dig frem, bliver dygtigere til håndværket og kommer frem til, hvilke perler, som bedst passer til det udtryk, du vælger. Glas perler kan for eksempel se helt vildt elegante ud i et smykke, hvis håndelaget har været godt, og det hele er hæftet sammen på sikker og ordentlig vis. Så bliver det en leg.