Sådan sikrer du komfort, når du overnatter udendørs

I Danmark er vi stolte friluftsmennesker, og sådan vil det nok være i lang tid fremover. I de seneste år er det da også kun blevet mere populært at komme udenfor, og specielt det at sove udendørs kan virke meget tiltalende. Med en mild og lettilgængelig natur, som ikke byder på enorme udfordringer, men stadig byder på enorme oplevelser, så giver den stigende interesse rigtig god mening.

Det at sove udenfor kan være en rigtig stor fornøjelse, men det kan sagtens ende som en dårlig oplevelse, hvis du ikke er forberedt på det. Der er flere ting, du bliver nødt til at tage højde for, og jo bedre forberedt du er, desto bedre forudsætninger har du for at få en god oplevelse. Vi hjælper dig igennem nogle af de mest væsentlige ting, du skal overveje, hvis du skal sove udendørs.

Hvor skal du sove?

Noget af det første du skal overveje ved udendørs overnatning er selvfølgelig, hvor du skal sove henne. I Danmark er vi heldigvis beriget med utroligt mange muligheder for netop at sove udenfor. Der findes mange shelterpladser, campingpladser og der er mange statsskove tilgængelige, hvor du lovligt kan slå et telt op. Der er altså rigeligt med muligheder, og ved en hurtig søgning online kan du nemt finde et sted i nærheden af dig.

Hvilket udstyr skal du bruge?

Du kan tage utroligt meget grej og udstyr med ud i naturen, men skal du sove udenfor, så er der to ting, der er meget væsentlige, nemlig en god sovepose og et lækkert liggeunderlag. Vil du ikke sove under åben himmel eller i en shelter, så skal du selvfølgelig også huske et lækkert telt. Foruden disse ting er der meget andet grej, du kunne tage med, men det afhænger alt sammen af, hvilken tur du skal på. Vil du sikre en god oplevelse med at sove udenfor, så skal du sikre høj komfort. Er der en outdoor virksomhed som kan hjælpe dig med det, så er det Therm-A-Rest. Siden starten af 1970’erne har de sikret høj komfort for alle deres kunder. Therm-A-Rest har næsten alt, hvad du skal bruge for at overnatte udendørs, og står blandt andet bag verdens første selvoppustelige liggeunderlag. Siden da har Therm-A-Rest haft fart på, og i dag er de blandt de førende producenter af liggeunderlag og andet udstyr til at sove udendørs, hvorfor du med sikkerhed kan kigge deres vej, når du skal sikre en god nats søvn i det fri.

Gode råd?

Har du ikke erfaring med at sove udendørs, så kan det hurtigt blive en kold og kedelig fornøjelse. Vi har her samlet nogle gode råd, der kan blive guld værd på din næste tur.

  • Behold sokkerne på hvis det er koldt

  • Sov med hovedet opad, hvis du sover på en skråning

  • Hop altid varm ned i soveposen

  • Medbring en hovedpude for ekstra komfort

Har du nu styr på, hvor du skal sove, hvilket udstyr du skal have med og hvilke gode råd der sikrer dig varme og komfort på dit næste eventyr. Uanset om du skal overnatte i haven, skoven, shelteret eller andet sted, er der ikke andet end at ønske dig en rigtig god tur.