Sådan vælger du den rigtige grill til campingturen

Det er essentielt at kunne lave mad, når man er på campingtur. Der findes dog mange forskellige muligheder for at lave mad, men den mest udbredte er dog på en grill. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du vælger den rigtige grill til campingpladsen.

Vælg den rigtige størrelse

Det er vigtigt, at du overvejer, hvor mange mennesker, der skal have mad, før du vælger en grill til campingpladsen. Derfor kan det være en god idé at overveje,. om den blot skal kunne tilberede mad til to mennesker eller en hel børnefamilie – eller hvis der kommer gæster på campingpladsen.

Størrelsen har afgørende betydning, men du kan også få små grille, som egner sig til eksempelvis at have med på sheltertur eller i den lokale park. Skal I på telttur, er en lille transportabel grill også en god idé, da den fylder minimalt, når den ikke er i brug.

Vælg den rigtige type grill

Når du skal vælge grill, har du typisk to muligheder – du kan enten vælge en gasgrill eller en kulgrill. Nogle sværger til kulgrillen, mens andre mener, at gasgrillen er den bedste model. Sandheden er, at der ikke er noget svar på, hvilken model der er den bedste.

I stedet bør du være bevidst om, at der er fordele og ulemper ved begge typer af grille. Vælger du en gasgrill er det noget nemmere at starte den op, mens en kulgrill tager længere tid, men til gengæld behøver du ikke at medbringe gasflaske. Herudover er en kulgrill ofte billigere end en gasgrill.

Bestem dig for et budget

Du kan få grille i alle forskellige prisniveauer, og derfor er det en god idé at overveje, hvor meget du vil ofre på din grill, før du går i gang med at lede efter den rigtige campinggrill til dit behov. Du kan eksempelvis beslutte dig for, at du maksimalt vil betale 1000 kr. for en grill. På den måde får du nemmere ved at vælge, da det gør udvalget noget mere snævert.

Der findes også noget dyrere modeller ,men hvis dit budget stiger, stiger udvalget også, og så kan det blive mere vanskeligt at finde den rigtige model, da der er flere at vælge imellem. Det er samtidig værd at være opmærksom på, at du sagtens kan få en god gasgrill til camping, som ikke vælter budgettet – også selvom den skal kunne tilsluttes en gasflaske.