Hvilke regler gælder der for SUP? 

Regler vs gode råd?

Hvis du er vild med at være på vandet og kan lide at surfe, er du helt sikkert også vild med at være på stranden. Som aktiv vand sportsudøver med et nyindkøbt SUP board er der flere elementer, som du skal være opmærksom på. Oftest tænker man ikke over det, men vejrforholdene kan hurtigt ændre sig og desværre er det ikke altid, at det kommer til surfernes fordel. Derfor skal du altid sikre dig, at du har tjekket op på vejret i det tidsrum, du ønsker at surfe.

Et godt råd vil være, at man altid skal tage to personer afsted sammen, og samtidig skal man altid nævne for andre, at man tager ud og hvornår man cirka forventer at være tilbage. Det er en god huskeregel inden for sejlsport, og det hjælper til at andre kan nå at slå alarm, hvis uheldet skulle være ude.

Vindretningen kan, hurtigere end du tror, ændre sig og pludselig kan man stå i en helt anden situation, end da man tog ud. Når man surfer på et SUP board, skal man som begynder altid tage ud i pålandsvind. Pålandsvind betyder, at vinden blæser ind mod land. Det sikrer, at du altid kommer ind på land, uanset forholdene og hvordan vindretningen måtte agere.

Sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed 

På alle danske badestrande vil der altid være flag, som indikerer vandet og vindretningen. Blæser flaget ind mod land, er det pålandsvind og du kan fint tage på vandet uden bekymringer om vejret. Blæser vindfanen derimod ud mod horisonten og havet, skal du blive på land. Det er nemlig fralandsvind og det betyder, at du vil komme til at drive ud og væk fra land. Det skal man undgå som nybegynder på sup board. Når man paddle surfer i fralandsvind, driver man oftest langt hurtigere end man opdager, og derfor kan det hurtigt blive en kritisk situation man havner i. Af denne årsag skal du altid undersøge vindretningen og tage dine forholdsregler, inden du bevæger dig på vandet.

En svømmevest er lovkrav, når du bevæger dig på vandet og et must-have som aktiv udøver. En svømmevest vil hjælpe med at skabe opdrift, hvis du skulle falde af dit SUP board og derved vil du undgå en farlig situation på vandet. Svømmevesten fungerer ikke som en klassisk redningsvest, men derimod som en tryghed, når du bevæger dig på vandet. Vesten har til formål at skabe opdrift og tager samtidigt en del af trykket, hvis du skulle falde hårdt.

I alle SUP boards fra SURFMORE medfølger altid en lightweight 70g leash line. En leash line er med til at sikre dig, at du altid har dit SUP board ved siden af dig, uanset om du falder i vandet eller ej. Leash linen tilsluttes dit SURFMORE – SUP board i høj kvalitet i den lille ring nederst på boardet. Herefter sætter du den fast på anklen, og så er du klar til at komme på vandet. Du skal altid have din leash rundt om anklen, når du er på vandet. Det er en rigtig god sikkerhed, og den sørger for at boardet aldrig forsvinder for dig i bølgerne, hvis du skulle blive overmodig og falde af.