Guide: Sådan får du en aktiv fritid med folk nær dig

Hvordan får du en mere aktiv fritid? Svaret er at finde andre, du kan dyrke en fælles interesse med – det er noget nemmere end at dyrke crossfit, samle modeltog eller spille klarinet alene. Til gengæld afføder det spørgsmålet, hvordan du skal finde andre med samme interesse. Hvordan finder du folk lokalt at have en aktiv fritid sammen med? Her får du fifs til, hvor du kan lede efter nye fællesskaber.

Tjek nyheder om foreninger i din lokalavis

Bedst er det at bo eller arbejde i nærheden af folk, du dyrker en fritidsinteresse sammen med. For at blive klog på foreningslivet i dit lokalområde kan du evt. læse din lokalavis. Bor du fx i nordjyske byer som Blokhus eller Pandrup, ligger det lige til højrebenet at tjekke lokalaviser med Jammerbugt Kommune som omdrejningspunkt for nyheder, annoncer mv. Her er der tit nyheder om foreninger.

Træk på de lokale idrætsforeninger

Lokale foreninger har ofte et stærkt sammenhold og laver til tider begivenheder sammen, hvilket er allermest tydeligt ved sports- og idrætsforeninger. Hvis du dyrker en specifik sport, som ikke har sin egen forening, hvor du bor, vil det også være oplagt at få nye venner i sports- og idrætsforeninger – for så kan du måske være heldig at støde på andre med samme interesse og stifte din egen klub.

Vær klar til kompromis uden for større byer

Nu er der ingen garanti for, at du finder folk i nærområdet, der går lige så meget op i en aktivitet, som du gør. Måske skal du opgive drømmen om at stifte en mandeklub og i stedet slå dig til tåls med at spille fodbold og nuppe en øl bagefter. Du finder slet og ret ikke så rigt et foreningsliv uden for de større byer, som du gør inde i dem. Så vær fleksibel, og giv forskellige fællesskaber en chance.