Guide: Nyd fritiden med den rette champagne

Champagne har status som dén vin, du drikker med måde ved festlige lejligheder. For hvor de mousserende vine er overgået af rød- og hvidvine, når det gælder at være akkompagnement til hhv. varme kødretter og isdesserter, giver intet sommerfugle i maven og den rette mængde beruselse til at nyde galla eller konfirmation som champagne. Champagnetørstig? Så køb her.

Find champagner hos Uhrskov Vine

Leder du efter champagne, kan du finde flere slags hos Uhrskov Vine. De sidder inde med flere typer champagne, såvel dem med fine bobler og noter af ananas som dem med strågul farve og intens citrusaroma. Fantastiske drinks at sippe til med et stykke kransekage i anden hånd.

Servér ikke champagne for koldt

Champagne skal opbevares køligt, men ikke serveres kold. At lægge champagne i køleskabet er et no-go, for drikken er sjældent lækker, når den er markant under stuetemperatur. Du kan derfor blot gemme den af vejen i et mørkt lokale eller barskab, hvor radiatoren ikke er skruet op på maks. Du behøver ikke have en vinkælder – målet er at holde flasken en lille smule kølig.

Drik fra glas med smal åbning

Champagneglas er ikke overraskende det bedste at drikke champagne fra. Da champagne netop er fyldt med kuldioxid, får du det bedste frem i drinken, når den serveres i et glas med smal åbning. Så holder drikkens bobler nemlig længere – og det gør den særegne smag også.

Hæld champagne op på forsvarlig manér

At hælde champagne op i et glas er en kunst i sig selv. Du skal nemlig ikke fylde glasset helt med det samme. Hæld først en lille smule op i glasset og giv skummet tid til at forsvinde – ca. 1/3 af glassets volumen er fint. Herefter fylder du op, så to tredjedele af glassets volumen er optaget. Sidste tredjedel fylder du selvfølgelig ikke – ingen grund til at spilde god champagne.