Få gang i friluftslivet igen

Glæder du dig også, til dagene bliver længere og varmere, og du virkelig kan nyde at være udenfor igen? Der er selvfølgelig dem, der trodser kulde, regn og blæst og begiver sig udenfor hele året rundt, men de fleste er mest til en kop varmt at drikke under et tæppe et lunt sted, når vejret er skidt. Men når det gode vejr så kommer – så er det med at udnytte det. Hvis du er habil kajakroer, skal du garanteret også have havkajakken hevet frem fra gemmerne og en tur på vandet.

Kajak er enormt god træning, men samtidig giver det dig ro og plads til bare at sejle afsted helt i din egen verden, uden at blive forstyrret af alle mulige forskellig ting. Men for at du får den bedste oplevelse, er du naturligvis også nødt til at have noget udstyr, der bare spiller. Find den rette paddel, så du ikke oplever unødvendig modstand, og sørg for den passer godt til dig. Det gør en enorm forskel.

Sørg for ikke at miste udstyret

Selvom pagajer i udgangspunktet kan flyde, kan du i vand med strøm godt risikere, at den flyder langt væk, hvis du taber den. Og så er gode råd altså dyre, for det tager rigtig lang tid at få sig skovlet nogle steder hen kun med brug af hænderne, hvis padlen er væk. Derfor er en pagajline en rigtig god idé, hvor du har den spændt fast til din kajak, så du kan hive den til dig, hvis du får givet slip på et dumt tidspunkt.

Det er altid vigtigt at have sikkerheden i top, så det er vigtigt at være udstyret med redningsvest, når du giver dig på tur i kajakken. Hvis du ikke er en habil svømmer, bør du holde dig på lavt vand, og det er altid en god idé at sejle med en makker.