Er du den nye Picasso?

Måske har du altid følt, at du har en kunstner gemt inden i dig, eller også føler du bare, at tiden er kommet til at eksperimentere. Uanset anledningen er det aldrig negativt at kaste sig ind i malerkunstens verden. Den er helt ufarlig, og alt er tilladt. Her får du et par tips til, hvad du kan få brug for i malerprocessen.

Køb et staffeli

Første ting, du vil nyde godt af, når først du kommer i gang med kunstmaling, er et staffeli. Et staffeli hjælper med til at kunne observere sit værk bedre. Man kan både få et bordstaffeli og et gulvstaffeli. Er det dit barn, der gerne vil male, findes der også udvalg af børnestaffelier. Udover at det giver bedre udsyn til værket, end hvis det ligger fladt på et bord eller gulv, hindrer det også ondt i ryggen. Det er nemlig ikke en naturlig position for ryggen, når man sidder krumbøjet ind over bordet.

Prioritér kvalitet

Maling er selvfølgelig essentielt for at kunne male. Medmindre man fingermaler, er penslerne altså også uundværlige. Du bør sørge for at købe det i ordentlig kvalitet. Er malingen dårlig kvalitet, risikerer man et lige så dårligt resultat, og er penslerne dårlige, bliver de muligvis hurtigere stive. Sommetider er de alt for stive på forhånd. Du er dog ikke nødsaget til at betale en formue for tingene, hvis du ikke er så øvet eller sikker på hobbyen endnu. Det er muligt at få kvalitet til retfærdige priser.

Mal på det rette materiale

En sidste ting, man kan fremme sine værker med, er et lærred. Med et malerlærred, kan malerierne fremvises bedre, og de er på hjemmebane. Maler du bare på normalt papir eller andet, går malingen muligvis igennem papiret. Det ser desuden ikke lige så godt ud på væggen som et lærred.