De fleste større haveprojekter kræver en trailer

Når du giver dig i kast med et større haveprojekt, så er sandsynligheden for, at det kræver en trailer rimelig stor. Og det er netop i sådan en situation, at RHP udlejning kommer ind i billedet. Det er nemlig en virksomhed, der er klar til at udleje traileren til dig, uanset om du er på udkig efter en almindelig trailer, gittertrailer eller maskintrailer.

I forbindelse med at man spænder traileren efter bilen, træder der en række regler i kraft, og dem skal vi kigge lidt nærmere på lige her.

Hvor tungt?

Når du går i gang med at læsse din trailer, er det vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er helt lige meget, hvad du fylder den med. Sten og grus er eksempelvis ting, der ikke fylder så meget, men tilgengæld vejer det godt til.

En god huskeregel er derfor lige at tjekke lastevægten på traileren. En ganske almindelig trailer har typisk en lastevægt på omkring 325 kg, og dette er også selvom, der ofte er plads til meget mere på traileren, end hvad den rent faktisk kan holde til.

Selvom det kan være fristende bare at fylde traileren helt op, så du ikke behøver at køre flere gange, er dette altså ikke blot ulovligt men også farligt. Der er både forlænget bremselængde samt mere ustabile køreegenskaber, ligeså snart du spænder traileren for bilen.

Hvor stort?

Hvis du har et ganske almindeligt kørekort, må du køre med en trailer med en totalvægt på op til 750 kg. Og dette betyder altså også at bilens samt trailerens tilladte totalvægt ikke må overstige 3500 kg tilsammen.

Hvis du derimod anskaffer dig et trailerkørekort, må du køre et vogntog, altså bil og trailer, med en samlet totalvægt på op til 7000 kg. Det er dog vigtigt her, at traileren ikke må overstige de 3500 kg.

Hvor hurtigt?

Når du har spændt traileren til bilen, skal du følge de fartgrænser, der er sat for påhængskøretøjer.

Disse regler betyder, at hvis du spænder en almindelig trailer efter en personbil, så må du max køre 80 km/t på motorvejen og i det hele taget generelt udenfor byzonen. Dette er også, uanset hvad skiltene viser.

I byzonerne er begænsningen som udgangspunkt 50 km/t. Undtagelsen til dette er dog, hvis der lokalt er skiltet med højere hastighedsbegrænsninger. En ting er dog sikkert, og det er, at max hastigheden i byzone med trailer er 70 km/t.