Bliv en bedre fodboldmålmand

Bruger du meget af din fritid på at være målmand på et fodboldhold? I så fald er der stor garanti for, at du vil gå rigtig langt for at redde dit hold. En vigtig redning i sidste minut er akkurat lige så kampafgørende, som et mål i sidste minut er.

Du kender måske allerede til følelsen af at redde en bold, der giver dig og holdet 3 vigtige point. Hvis du kender til det, er du med stor sandsynlighed også allerede klar over, at man ikke kommer sovende til det. Det kræver hård træning og ofte skal ens fritid udenfor fodbolden også ofres.

Der er selvfølgelig mange ting, du kan gøre. En af disse er at træne kamprelaterede situationer sammen med dit hold. Hvis ugens træninger ikke er nok for dig, kan du også vælge at spørge en holdkammerat, om I skal træne lidt ekstra i jeres fritid.

Kamprelaterede situationer kan eksempelvis være skud fra distancen, indlæg fra kantspillere, 1-mod-1 situationer, fri- og/eller hjørnespark.

Er der ikke nogen andre på dit hold, som brænder lige så meget for selvtræning, som du selv gør, er der naturligvis også andre ting, der kan være afgørende for det at være en god målmand.

Træn din fysiske styrke

Som målmand skal du have en fysik, der gør det muligt for dig at komme ud i feltet og hoppe op og gribe de indlæg, som modstanderen laver. Du har som målmand en stor fordel, da du har tilladelse til at holde bolden i hænderne, og derfor må du ikke misse denne chance.

Nogle angribere prioriterer også sin fysik, netop så de kan udfordre en målmand, som kommer ud for at gribe en bold – og denne kamp må du ikke tabe. Derfor er det en stor fordel, hvis du i din fritid kan træne din fysik og dermed skubbe modspillere (og evt. medspillere) væk fra det målfelt, som du skal have fuld kontrol over.

Har du det rette udstyr

Selvom det ikke er dit udstyr, som skal redde boldene, så spiller dette stadig en vigtig rolle. I de afgørende øjeblikke af fodboldkampe, kan det være de helt små detaljer, der enten giver jer sejren eller koster jer vigtige point.

Det er selvfølgelig vigtigt, at det spillertøj, du spiller kampe i, er behageligt at have på og sidder ordentligt. Hvis din målmandstrøje eksempelvis er alt for stor, kan du få følelsen af, at du svømmer rundt i den. Omvendt hvis trøjen er for lille, kan du også risikere, at bevægeligheden ikke er helt optimal.

Det er derudover yderst vigtigt, at dine målmandshandsker er i top og ikke for slidte. Hvis dine målmandshandsker er for slidte, kan grebet i disse være ikke-optimalt, og du risikerer blot at tabe en bold, som du ellers ville have grebet, hvis målmandshandskerne havde været i bedre stand. Der er derfor mange, der mener, at målmandshandskerne er målmandens vigtigste værktøj.