3 ting du behøver til din første eller næste stjernekiggertur

Sidder du tit og beskuer stjernerne fra vinduet eller på din gåtur? Måske drømmer du om at komme på tur ud i det stjerneklare nattemørke, mærke nattens stilhed omslutte sig omkring dig og kigge nærmere på himmelens mange stjernetegn? Eller måske er du rutineret stjernekigger, der ofte tager på ture med kammerater eller alene? Om du er ny eller rutineret gør ingen forskel. Læs med her for at finde ud af hvad du mangler for at opleve en ideel stjernekiggertur.

En stjernekikkert

Denne her har du selvfølgelig kunnet sige dig selv. Med en stjernekikkert eller det såkaldte teleskop bliver det umiddelbart en smule nemmere at iagttage de forskellige stjerner og lysende objekter på den mørke himmel. Selv med nogle af de billige modeller får du universet helt ned i øjenhøjde. Der er massevis af forskellige modeller i forskellige prisklasser, så du har mulighed for at finde en stjernekikkert, der passer lige præcis til dit budget og interesseniveau.

En power station

Til den lidt mere rutinerede stjernekigger der ønsker at udvide sit interessefelt yderligere, er en power station ret essentiel. Måske har du ofte kigget i dit teleskop og ønsket at tage billeder af dine observationer, eller måske har du allerede kameraudstyr til lige præcis det formål. Så er det bare pænt frustrerende, når telefonen eller kameraudstyret dør for strøm. Derfor ville det være en god investering at anskaffe sig en power station, der kan tages med på farten.

Et stjerneatlas

Der findes både stjerneatlas for begyndere og for de stjernekendte. Du kan vælge at tage bogen med på turen for, at identificere det du ser med det samme, men du kan også lade den ligge, til når du kommer hjem. Uanset hvad er det en fed oplevelse at kunne genkende, hvad det er man har set og på den måde blive yderligere kendt med stjernehimlen.